Ghid complet pentru achizitionarea unei proprietati in Dubai

  • 10 months ago
  • 0

In Dubai, cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite (EAU), exista optiuni nelimitate pentru a va alege proprietatea mult visata.

Gratie legii proprietatii libere din 2022, strainii isi pot achizitiona o proprietate fara reglementari sau permisiuni speciale.

Indiferent de motivele pentru care intentionati sa achizitionati o proprietate in Dubai, va propunem sa descoperiti mai jos un ghid despre cum puteti deveni proprietarul unui apartament sau a unui imobil in paradisul turistic si imobiliar.

Tipuri de proprietati de vanzare in Dubai

Daca sunteti interesat/a sa achizitionati o proprietate in Dubai ca si strain, aveti la dispozitie trei optiuni. Ca nou cumparator, trebuie sa intelegeti diferenta dintre cele trei tipuri de proprietati.

  • Proprietati comune

Sunt cea mai comuna optiune pentru noii expati care doresc sa cumpere proprietati in Dubai. In cadrul acestui tip de proprietati, va revine obligatia de a efectua lucrari de intretinere si reparatii. Avantajul major care va revine este ca aveti dreptul sa cumparati, sa vindeti sau sa inchiriati proprietatea. In plus, o puteti lasa mostenire, dar proprietarii vor fi nevoiti sa plateasca niste taxe de intretinere pentru cladire si zonele ei comune, care, de obicei, sunt detinute de catre dezvoltator.

  • Proprietati libere

Daca sunteti interesat/a sa investiti in piata imobiliara din Dubai, proprietatile libere sunt cea mai buna alegere. Asemanatoare cu cele comune, acest tip de proprietati pot fi date spre vanzare, achizitionate si lasate mostenire. De obicei, acestea se afla in zone nedezvoltate. Atentie, insa! Daca intentionati sa cumparati o proprietate libera, va trebui sa o luati de la un dezvoltator imobiliar aprobat de guvernul emiratului.

  • Proprietati uzufruct

In general, aceste proprietati au un contract de inchiriere pe o perioada indelungata, de 10-100 ani, timp in care nu sunt permise vanzarea lor, cumpararea si lasarea ca mostenire. Proprietatea va apartine in totalitate, insa nu aveti dreptul sa o distrugeti.

Luati in considerare bugetul

Atunci cand cautati o proprietate in Dubai, suma pe care trebuie sa o platiti nu este doar pretul casei sau al apartamentului. Exista cateva alte taxe precum taxele de progresie a vanzarilor, taxele de asigurare ipotecara, taxele de transfer si nu numai. Ca si companie cu o experienta de 10 ani pe piata imobiliara din Dubai, va putem oferi consultanta profesionista, in care veti primi cele mai bune sfaturi pe parcursul procesului de achizitionare.

Odata aleasa proprietatea, puteti achita avansul in cazul proiectelor noi, obtine un credit ipotecar sau un imprumut pentru locuinta de la o institutie financiara renumita. Puteti solicita aceste credite doar pentru proprietatile deja in uz sau finalizate, nu si in cazul unor noi proiecte cu finalizare peste 2-3 ani. Dupa rezervarea unitatii, are loc transmiterea documentelor pentru intocmirea contractului de vanzare-cumparare: pasaport si date de contact.

Semnarea Memorandumului de Intelegere (MOU)

Este unul dintre pasii finali inainte ca proprietatea sa va fie transferata. Conform MOU, denumit si formularul F, veti fi obligat/a sa platiti 10% depozit. De asemenea, o taxa de 10% ca depozit de siguranta va fi returnata odata ce transferul proprietatii este finalizat.

Primirea Certificatului fara obiectii NOC

Contractul incheiat este semnat de ambele parti (cumparator si vanzator). Dezvoltatorul va emite NOC numai daca proprietatea nu are taxe restante. In calitate de cumparator al unei proprietati noi, va trebui sa platiti o taxa stabilita in functie de dezvoltator.

Transferul dreptului de proprietate

Dupa primirea cu succes a Certificatului fara obiectii (No Objection Certificate – NOC), nu va ramane decat achitarea primei transe si a taxei de 4% din suma, ca si taxa de inregistrare a proprietatii in Dubai Land Departament.

Achizitionarea unei proprietati in Dubai este o procedura simpla, mai ales daca apelati la Imobiliaredeluxdubai.com, care se poate ocupa de toate formalitatile pentru dumneavoastra.

Join The Discussion

Compare listings

Compare

 Va asteptam la cel mare targ imobiliar, de la Palatul Parlamentului din 6-8 Octombrie 2023!